Selvom vi ikke har de højeste temperaturer Danmark sammenlignet med andre lande, så kan en god dansk sommer godt gå hen og blive temmelig lun. Når vi når til det tidspunkt af året, så er det rigtig mange mennesker, der begynder at få det rigtig varmt om natten. Det er klart, det er jo blevet varmt udenfor, og så står solen og varmer vores bolig op hele dagen. Men hvad kan man så gøre for at sove godt om sommeren?
En god sommerdyne gør en kæmpe forskel
Til stor forskel fra andre lande, hvor temperaturerne ikke skifter så meget henover årstiderne, som de gør i Danmark, så sover vi danskere med den samme dyne hele året. Men i Danmark har vi for vane at sove med den samme dyne hele året rundt. Det betyder, at der er mange, der faktisk har det småkoldt om vinteren og har det alt for varmt om sommeren. Det gør også at deres nattesøvn og kvaliteten af deres søvn bliver forringet en hel del.
Man sover nemlig absolut bedst, når kroppen har den korrekte temperatur – altså når den hverken er for varm eller for kold. Derfor bør vi i Danmark, følge mange andre landes gode eksempler også begynde at sove med to forskellige dyner afhængig af årstid. En dyne til sommerbrug og en dyne til vinterbrug. Med en dyne til sommerbrug vil du nemlig kunne undgå at blive alt for varm og sommeren og med en dyne til vinterbrug vil du nemt kunne holde varmen hver nat. Med en dyne til sommerbrug vil du også stadigvæk kunne putte dig dejligt i dynen, selvom det er varmt.
Hvad er en dyne til sommerbrug?
En dyne til sommerbrug er lavet mere let og temperaturregulerende end en helårsdyne er. Ved en dyne til sommerbrug er der lavet konkrete forbedringer vil at komme af med varmen. En dyne til sommerbrug er derfor ideel til alle dem, der elsker at putte sig i dynen, men som ofte har det for varmt i deres dyne om sommeren. Med andre ord vil du stadigvæk kunne putte dig i din sommerdyne selvom det er varmt.
Hvorimod de fleste slet ikke kan holde ud at sove med deres helårsdyne eller deres vinterdyne tæt på kroppen om sommeren. Det gør, at de fleste mennesker, der ikke bruger en sommerdyne får en væsentligt ringere søvn specielt om sommeren.
Kan en sommerdyne så kun bruges i de varmeste måneder?
Det er selvfølgelig et svært spørgsmål. Dels afhænger det af, hvor varmt du har det som person, og hvor varmt du kan lide at have det. Derudover afhænger det også rigtig meget af vejret udenfor. Nogle gange har vi også et virkelig lunt forår i Danmark, hvor dynen til sommerbrug derfor allerede kan tages frem der. Nogle år fortsætter varmen lidt langt ind på efteråret, og det forlænger selvfølgelig også tiden, hvor sommerdynen kan bruges. Med andre ord – det afhænger af både dig og vejret, hvor lang tid dynen kan bruges.
Skriv et svar