Nu til dags får rigtig mange mennesker på et eller andet tidspunkt i deres liv foretaget en renovation af deres bolig i et eller andet omfang – det kan være, at man skal have lavet nye vinduer, udskiftet taget eller noget helt tredje. Der er bare lige en ting, der er ganske vigtig at huske på, når man har med håndværkere og tømrerarbejde at gøre. Der er nemlig et begreb, der hedder håndværkerfradrag, som betyder, at man som privat boligejer eller lejer kan få fradrag for lønudgifter til håndværkere og anden hushjælp. Dette er der bare ret mange danskere, der har en tendens til at glemme, og hvis man er ude efter at spare lidt penge i renovationsprocessen, som meget bekendt godt kan gå hen og blive ret dyr, er det altså en god ting at huske på.
Reglerne for håndværkerfradraget er blevet ændret i 2016, og det betyder bl.a., at man kan få fradrag til håndværksydelser, serviceydelser i hjemmet, installation af bredbånd osv. I det nye håndværkerfradrag er der især fokus på den grønne profil, hvilket giver nogle helt nye muligheder for fradrag for dig. Man kan bl.a. få tilskud til fjernelse af brændeovne, sikring mod oversvømmelse, energirådgivning, solafskærmning, intelligent styring af varme, ventilation og lys og meget, meget mere.
Hvis du er ude efter nogle konkrete tal, giver den nye ordning fradrag på helt op til 6.000 kr. pr. person for serviceydelser i hjemmet, og håndværksydelser giver helt op til 12.000 kr. pr. person – der er altså rigtig mange penge at spare, hvis man blot kender til reglerne. Dit håndværkerfradrag skal desuden indberettes hos SKAT.
Hvilke boligtyper er omfattet ordningen?
Men hvilke boligtyper er så omfattet af denne ordning, spørger du måske? Så længe du blot bor i en helårsbolig, så burde der ikke være nogen problemer. Ferie- og fritidsboliger kan også være omfattet ordningen, men i disse tilfælde skal to betingelser være opfyldt. For det første skal der betales ejendomsværdiskat af boligen, og for det andet skal boligen være fuldt ud beboelig. Men hvis du bor i et kolonihavehus, i en ubeboelig fritidsbolig, i en udenlandsk fritidsbolig eller i en fritidsbolig, som du blot bruger til udlejning, så er chancen for at indgå i en sådan ordning ganske lav – ja, nærmest ikkeeksisterende. Det er ydermere ikke muligt at få fradrag for nybyggeri.
Der er desuden nogle andre betingelser, der skal gøre sig gældende, for at du kan få håndværkerfradrag, men alt dette kan du læse meget mere om på SKATs egen hjemmeside.
Find den rette tømrer til at lave dit arbejde
Der er rigtig mange forskellige muligheder nu til dags, når det kommer til tømrerarbejde i hjemmet, uanset om du leder efter en tømrer i Ringsted, Køge eller Roskilde. Her kan du både få hjælp, hvis du skal have udført noget tømrerarbejde, en tagrenovering, vinduesudskiftning eller noget helt andet. Find den helt rette samarbejdspartner for dig, så du er sikret en erfaren tømrer, der vægter kvalitet og kundetilfredshed højt.