Om du er 18 eller 23, vil det altid en stor beslutning, når du skal ud og stå på egne ben. Du forlader de trygge rammer, som du har været vant til så længe, og for mange kan det føles som overvældende. Du vinker farvel til mors kødgryder og det ubekymrede liv og træder for alvor ind i de voksnes rækker. Det sker hverken ved konfirmationen eller din 18års fødselsdag. Du ved først, hvad det vil sige at være voksen, når du skal klare dig selv. Denne artikel er skrevet for at gøre dig klar til at flytte hjemmefra, så du er klar til den store dag.
Få styr over din økonomi
Faste udgifter er noget af det sværeste at vende sig til, når du flytter hjemmefra. Uanset hvor længe du har klaret dig selv, bliver de ikke sjovere. Du skal til at tænke på madbudget, el- og varmeregninger, husleje, medielicens og en lang række af andre faste udgifter, og mange bliver ofte overraskede over alle de ting, de skal til at betale til. Derfor er det en rigtig god ide, at du tænker økonomi helt fra starten i din boligsøgen. Flere og flere gør den fejl, at de kigger for meget på indskud og husleje, mens de glemmer de øvrige udgifter. Dette betyder, at mange desværre vælger en lejlighed, der egentlig er for dyr for dem at sidde i, og det er en ærgerlig start på dit nye liv. Så læg en plan eller budget, hvor du lister alle dine kommende udgifter og indtægter op, så du sikrer dig, at du vælger en lejlighed/bolig i den rette prisklasse.
Derudover er det altid en god ide at have en god opsparing. Så hvis du eksempelvis har taget et eller flere arbejdsår efter din ungdomsuddannelse, er det en rigtig god ide ikke at bruge alle pengene på rejser.
Spar penge på flytningen
En anden udgift som mange glemmer er prisen på selve flytningen. Det er ikke alle, der kender nogen, som kender nogen, der ligger inde med en flyttevogn. Det betyder desværre, at tegnebogen skal op af lommen. Hvor mange penge du skal have op afhænger dog af, hvilken løsningen du vælger, og selvfølgelig hvilken du har brug for. Flyttemænd er løsning, men desværre en dyr en af slagsen. Hos opmagasineringsvirksomheden Boxit kan du vælge en alternativ løsning, der kunne være en rigtig god ide for mange, og det vil vi uddybe nedenfor.
Du undgår flyttestress
Flytteløsningerne som Boxit tilbyder hedder Flyttebox og Flyttebox Budget. De rummer begge en række fordele i forhold til de mere traditionelle flytteløsninger. Løsningerne går ud på, at du lejer en flytteboks/container hos dem, som du så kan fylde op med dine ejendele, hvorefter den bliver flyttet til din nye bolig. En af de største fordele ved det ligger i, at du slipper for en stor portion af den stress, der normalt er forbundet med en flytning. Det gør du, fordi du har mulighed for at leje flytteboksen længe før din flyttedato, hvilket betyder, at du løbende har mulighed for at pakke de ejendele ned, som det passer dig. Med Flyttebox-løsningen modtager du boksen på din matrikel, og du kan pakke, når det passer dig bedst. På denne måde bliver arbejdet langt mindre selve flyttedagen, så du let og hurtigt er klar til at pakke ud i dit nye hjem.
Det er billigt
Når du vælger en af Boxits løsninger, slipper du for at betale løn til en flyttemand, der skal hjælpe dig med at slæbe frem og tilbage. Skal du eksempelvis til at studere på en videregående uddannelse, er din kommende bolig formentlig en lejlighed i en af landets store byer, og måske begynder du at læse i den helt modsatte ende af landet. Her er Flyttebox Budget en god løsning, der egner sig til flytning for folk med få ting eller nærmere bestemt, ejendele der svarer til ca. en 50m2 lejlighed. Med den løsning lejer du en flytteboks hos din nærmeste Boxit, hvor til du gratis også låner en flyttetrailer til at fragte den til dit hjem, når du skal pakke. Får et ekstra beløb kan du også få den leveret. Boxit har ugentlige afgange mellem deres matrikler i de danske store byer, og derfor kan de presse prisen langt ned på transporten, hvis du kan indpasse din flytning med deres afgange. Når boksen er landet i din nye hjemby, får du igen stillet en flyttetrailer til rådighed gratis, så du kan fragte dine sager til lejligheden.
Husk altid at pakke ting ned i solide flyttekasser og at købe beskyttende elementer som bobleplast og bølgepap. Derved undgår du ærgerlige skader på flyttedagen.
Du kan læs meget mere om både Flyttebox her.
Hvis du har for mange ting
Hvis du skal ud og studere, har du sikkert ikke råd til en stor lejlighed, hvilket kan betyde, at du mangler plads til nogle af dine ejendele. Her er du nødsaget til enten at skille dig af med noget eller at finde et andet sted, hvor du kan opbevare dem. Her har du mulighed for at leje en masse forskellige størrelser af depotrum hos Boxit, og prisen afhænger af, hvor meget opmagasineringsplads , som du har brug for.
Kom godt i gang med din nye tilværelse
Om du skal studere, eller du skal ud på arbejdsmarkedet, handler enhver god start om at komme godt i gang med hverdagen. Du skal hurtigst muligt finde ind i de nye rutiner og opgaver, som der skal løses, og det her dit fokus i starten bør ligge. Derfor kan det være svært for nogen at finde tid til en stor indflytningsdag, hvor en hel dag rives ud af kalenderen for flytte alle ejendelene ind på en gang. Har du valgt en af Boxits flytteløsninger, har du mulighed for at beholde boksen længe efter din flytning, så du kan flytte ind lidt efter lidt.
Med disse informationer i baghovedet håber vi på at have lettet din flytningsbekymringer en smule, men det er helt okay at være nervøs. At flytte hjemmefra er stor ting.