Du kender det formentligt alt for godt: Tiden der nærmer sig op til en flytning går hurtigere end nogen anden. Har man ud over en fremtidig flytning også travlt med et 8-16 job, børn og et socialt liv, så kan flytningen hurtigt få anden prioritet.
Flytningen er ofte i symbolsk forstand forbundet med en afsked til det gamle og en start på noget nyt. En flytning er for mange dog egentlig forbundet med manglende søvn og overskud og langt fra den idylliske forestilling om, hvordan flytningen bør være.
Der kan dog helt lavpraktisk være nogle lettende elementer, man kan bringe ind i sin flytning, og dermed få flytningen til at være noget hurtigt men sikkert ordnet.
Bobleplast, bølgepap, skum og papkasser
Der findes et hav af løsninger til indpakningen af forskellig indbo, hvis man vil sikre det på en optimal måde. Materialer som bølgepap, skum og andet fyld kan bruges til at udligne manglen på support, som møblerne udsættes for under flytningen.
Har man for eksempel brug for primære flytteelementer som papkasser, indpakningspapir eller bobleplast kan man for eksempel på Albeemballage.dk finde billige alternativer til emballage, som gør det lettere at overskue den private flytning. Skal du bruge meget små mængder af de forskellige ting skal du dog have fat i søster-selskabet Daniaemballage.dk, da der her bliver solgt i mindre mængder.
Gør både sofa og glas klar til flytning
På hjemmesiden finder man forskellige materialer til at sikre sit indbo, alt fra små glas til større møbler, som borde og sofaer.
Skal man for eksempel pakke glas og tallerkener ned, er det en selvfølge, at man har brug for noget til for eksempel at sætte imellem glassene. Her findes der forskellige løsninger, til at minimere trykket, som kan resultere i ødelagte glas.
Både indpakningspapir og kassefyld kan udgøre det tryk, som indholdet i kassen udsættes for, og det er dermed med til at minimere den overliggende risiko for ødelagt service.
Har man større elementer som sofa og borde, der skal transporteres på en trailer, kan det være en udfordring at sikre møblerne mod vind og vejr og samtidig holde dem stabilt fast, så møblerne ikke får unødige skrammer eller ridser.
Med for eksempel strapbånd eller kantlister er man dog kommet et langt stykke. Strapbånd kan man fæste sofaen fast med, sådan at den ikke rykker sig undervejs og kantlister forhindrer skrammer, hvis uheldet skulle være ude, og sofaen rutsjer mod trailerkanten.
Det behøver altså ikke at koste kassen at inkorporere sikkerhed i sin flytning, og med få remedier er man nået et langt stykke på vejen. Et andet lille godt tip er at benytte et stempel til at mærke flyttekasserne, i stedet for at bruge tid på at skrive på hvert enkel kasse. Så er det bare at have 3 forskellige farver – et til stue, et til køkken og et til børneværelserne, eksempelvis. Skal man flytte et helt hus med 50 flyttekasser er der altså en del tid at spare ved at bruge stempel-tricket.